Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи є загроза наступу РФ з півночі – пояснення Сергія Наєва

На північному кордоні України наразі немає безпосередньої загрози наступу з боку Білорусі та РФ. Водночас українські військові зміцнюють там оборону.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

– Саме на даний час у смузі відповідальності Північного угрупування військ безпосередньої загрози наступальних дій наземних сил для України з боку Білорусі та РФ немає, – наголосив він.

Генерал уточнив, що у разі зростання загроз “передбачено нарощування сил та засобів”, а також інші заходи з посилення оборони.

Українська розвідка постійно спостерігає за ситуацією на північному кордоні. Крім того, Україна щодня перебуває в робочому контакті з іноземними партнерами щодо обміну інформацією.

– Ми свідомі тієї інформації, якою володіємо, але час не витрачаємо. Це означає, що всі без винятку військовослужбовці у Північній операційній зоні професійно виконують покладені на них завдання, – зазначив Наєв.

Українське військове командування поступово збільшує на Півночі оборонні спроможності. Проходять заходи з підвищення підготовки військових.

Генерал додав, що особовий склад ЗСУ злагоджений, а командири знають, “як правильно управляти підлеглими і як діяти у разі необхідного посилення”.

Як відомо, 30 червня президент України Володимир Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача. Однією з тем була ситуація в Білорусі на тлі повідомлень про переміщення туди найманців ПВК Вагнера.

За рішенням Ставки головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та Сергію Наєву доручено підсилити північний напрямок.

Джерело: Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

Фото: Командування Об’єднаних Сил ЗСУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-30 17:57:45