Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи обов’язково потрібно снідати — експерти

Експерти популярної онлайн-платформи доказової медицини Бережи себе розповіли, що вони думають з приводу обов’язковості ранкового прийому їжі.

– Поради про те, що снідати потрібно обов’язково, згідно з багатьма дослідженнями, не мають сенсу. А іноді бажання сумлінно дотримуватися таких рекомендацій може тільки нашкодити, – стверджують фахівці з харчування.

На їхню думку, запевнення в тому, що сніданок нібито налаштовує шлунок на “робочий режим” вранці, правда лише частково. Тому що збалансований сніданок – це дійсно гарна ідея. Так само, як збалансований обід, вечеря та закуски.

Зараз дивляться

Значення має не стільки час прийому їжі, але і кількість калорій і їхній розподіл протягом дня.

Говорити про обов’язковість сніданків почали після результатів досліджень на основі спостереження. Вони показують, зокрема, що люди, які починають день зі сніданку, мають менше проблем зі здоров’ям.

Однак дані, засновані лише на спостереженнях, не є однозначними. Адже не враховується той факт, що зазвичай люди, які мають чіткий розпорядок дня і регулярно снідають, так само регулярно займаються спортом і приділяють більше уваги своєму раціону і здоров’ю в цілому.

Рандомізовані клінічні дослідження впливу сніданку на індекс маси тіла показують, що немає достовірної різниці між тими, хто пропускає ранковий прийом їжі і тими, хто регулярно снідає.

Це означає лише, що слід бути уважними до власного організму і самопочуття. Якщо ви не відчуваєте голоду вранці, не ґвалтуйте себе вівсянкою. І навпаки, якщо сніданок – це ваш ранковий ритуал, і ви дійсно відчуваєте, що вам це потрібно, то смачного!

Важливо розуміти, що сніданок – це дійсно здорова звичка, яка сама по собі не є чарівним щитом від усіх хвороб, а діє комплексно спільно з іншими факторами, такими як здоровий сон, достатня фізична активність і іншими.

Джерело: Бережи себе

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-31 10:38:51

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630