Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна з місячними йти до церкви – що треба знати

Вважається, що жінка під час менструації не може відвідувати церкву, мовляв, у ці дні вона стає нечистою.

Факти ICTV розбиралися, чи може жінка під час місячних заходити до церкви.

Розвіювання міфів

Ходити до церкви під час менструації можна, жінка не вважається через природні фізіологічні процеси нечистою чи недостойною відвідувати храм.

Існує міф, що жінкам під час менструації не можна заходити в церкву, бути присутніми на служінні і торкатися святинь та ікон. Проте це неправда.

– Вважати так помилково! Від апостола Павла ми знаємо, що “всяке творiння Боже добре” (1 Тим. 4: 4). А отже, жіночий організм, сотворений Господом, є прекрасним і не може стати “нечистим” через природні фізіологічні процеси, які закладені в основу існування цього організму, – зазначають у Православній церкві України.

Проте дійсно, були часи, коли жінок вважали нечистими через менструацію. За Старим Завітом, не тільки жінка під час цих днів вважалася “нечистою”, але й кожен, хто торкався її.

В ПЦУ пояснюють, що в Старому Завіті “нечистими” називали людей, які або не дотримувалися гігієнічних норм, або мали заразну та небезпечну для інших хворобу.

Однак в ХХІ столітті є велика кількість різних гігієнічних засобів, які жінки можуть застосовувати під час місячних, тому вважати їх нечистими немає підстав.

– Тож чи можна жінкам під час менструації молитися в храмі, бути присутніми на служінні й торкатися святинь та ікон? Можна і потрібно! Храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх потребах, аби стати місцем молитви та єднання з Господом, – підсумовують у ПЦУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-14 17:44:37