Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи може введення ботокса запобігти зморшкам у майбутньому — експерти

Експерти-дерматологи розповіли, чи означають ін’єкції ботокса в 20 або 30 років більш гладку шкіру і меншу кількість зморшок в майбутньому.

Більшість людей, які використовують ботулінічний токсин, нейротоксичний білок, відомий під торговою маркою Ботокс, це жінки старше 40 років. Але в соціальних мережах ходять чутки про те, що, якщо почати використовувати його в молодому віці, це може допомогти зупинити ознаки старіння.

Хоча більшість дерматологів сходяться на думці, що такий підхід працює, деякі непокояться, що пацієнти починають застосовувати уколи краси занадто рано і застерігають від довгострокових фінансових витрат на повторні ін’єкції.

Зараз дивляться

– Ви робите це, щоб уповільнити процес старіння, а не зупинити його, – запевняє американський дерматолог Шерін Ідрісс.

Лікарі підкреслюють, що застосування ботокса відкладає появу зморшок, а не запобігає їй.

– Мати-природа завжди перемагає, – каже директор Центру дерматології, лазерної та косметичної медицини в Массачусетській лікарні Метью Аврам.

За словами експерта, навіть якщо ви почнете застосовувати ботокс в молодому віці, у вас все одно будуть емоції і ви врешті-решт покриєтеся зморшками.

Хороша новина полягає в тому, що хоча нейротоксин вивітрюється приблизно через три-чотири місяці, деякі лікарі кажуть, що він уповільнює природний процес старіння.

При цьому більшість дерматологів згодні з тим, що ботокс є безпечним і надійним методом омолодження. Щороку проводяться мільйони процедур і майже немає повідомлень про серйозні побічні ефекти.

Широкомасштабних клінічних або спостережних досліджень профілактичного ботокса не проводилося. Але кілька дерматологів вказали на негативні наслідки призупинення лікування. Однак ефект відміни важко відстежити, оскільки лише деякі припиняють ін’єкції після їхнього початку.

Як альтернативу ботоксу, багато лікарів вказують на сонцезахисний крем або ретиноли, які можуть збільшити кількість колагену в шкірі та протидіяти видимим наслідкам старіння.

Якщо ви плануєте ввести ботокс у свої 30 років, зверніться за консультацією до дерматолога. Іноді фахівці пропонують молодим пацієнтам почекати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-31 10:04:35