Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи залишаться вагнерівці в Білорусі – Лукашенко зробив заяву

Самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що найманці ПВК Вагнера і далі залишатимуться на території країни. І новини про загибель засновника ПВК Євгена Пригожина на це не вплину.

Таким чином білоруський диктатор відреагував на повідомлення про демонтаж табору вагнерівців у Білорусі.

– Вагнер жив, Вагнер живий і Вагнер житиме в Білорусі, хай як би комусь цього не хотілося. Ми ще з Пригожиним вибудували систему, як у нас буде розташовуватися Вагнер. І ці знімочки з космосу, що ми щось демонтуємо… Чому ми зайві намети прибираємо – стільки не треба, – заявив Лукашенко.

За його словами, в Білорусі “залишається ядро” вагнерівців. Хтось із бойовиків начебто поїхав у відпустку, а дехто “взагалі вирішив жити осторонь”.

– Але телефони, адреси, паролі, явки у цьому ядрі відомі. Протягом кількох днів усі будуть тут, до 10 тис. людей. Нині немає необхідності їх тут тримати. Вони приїжджатимуть сюди певними партіями на підготовку, – запевнив Лукашенко.

Він додав, що з Білорусі вагнерівці можуть переміщуватися “на ротацію до Африки”.

Як відомо, переміщення вагнерівців до Білорусі розпочалося після невдалої спроби так званого заколоту в РФ, який тривав близько доби (23-24 червня).

Станом на середину серпня повідомлялося про перебування в Білорусі понад 6 тис. вагнерівців. За даними Держприкордонслужби, останнім часом спостерігається певний відтік найманців ПВК з території Білорусі.

Також з’явилися супутникові знімки, які свідчать про те, що в селі Цель під Осиповичами відбувається активний демонтаж табору ПВК Вагнера.

Цей процес розпочався ще до катастрофи літака в Тверській області РФ, внаслідок якої, ймовірно, загинув засновник і власник ПВК Євген Пригожин.

Джерело: БЕЛТА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-25 18:11:42