Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи допоможе черешня зняти набряки, скільки можна з’їсти на день — лікарка

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла про сечогінний ефект черешні, що допомагає боротися з набряками.

– Черешня, дійсно, має легкий сечогінний ефект. Саме тому медики рекомендують цю ягоду для чищення печінки та нирок, – пояснила Людмила Сердюк.

За словами медика, черешня також допомагає доволі ефективно боротися із закрепами, завдяки наявності у своєму складі вітаміну В і клітковини. Це також важливий фактор у разі надмірної набряклості.

Крім того, Людмила Сердюк рекомендує закусити черешнею одразу після ситного обіду. Натуральні антиоксиданти, які містяться в ягоді, допоможуть шлунково-кишковому тракту швидше впоратися з перетравлюванням жирної та важкої їжі.

До речі, як зазначила лікарка, крім черешні, за набряків добре працюють суниця і малина, які також нормалізують тиск і сприяють нормалізації сну завдяки наявності у своєму складі такого багатофункціонального гормону, як мелатонін.

Що ж стосується кількості, то лікар рекомендує за один прийом з’їдати приблизно 300-400 г черешні, але не більше одного кілограма на день.

А ось діабетикам, людям, які страждають на алергію та підвищену кислотність від черешні краще відмовитися, зазначила Людмила Сердюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 10:32:48