Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чистка в рядах російської армії: за що звільнили ще одного генерала

Фото: Pexels, Факти ICTV

Військове командування РФ звільнило ще одного генерала. На цей раз командира 106-ї гвардійської повітряно-десантної (ВДВ) дивізії генерал-майора Володимира Селіверстова. 

Про це експертам американського Інституту вивчення війни (ISW) стало відомо з російських джерел. 

Фахівці зазначають, що причина звільнення Селіверстова наразі невідома, втім припускають, що це може бути пов’язано з його репутацією. 

Як стверджують російські джерела 106-та дивізія ВДВ діяла в районі Бахмута з січня, а ISW нещодавно спостерігала 137-й гвардійський полк ВДВ 106-ї дивізії ВДВ, який оборонявся від українських контрнаступальних операцій на північному фланзі Бахмута.

 – Російський мілблогер заявив, що підрозділи 106-ї дивізії ВДВ також підтримують російські оборонні операції на південь від Бахмута. Родичі мобілізованих, які служать у 137-му полку ВДВ, зокрема, у квітні звернулися до президента Росії Володимира Путіна, губернатора Тульської області Олексія Дюміна та міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо поганих умов і відсутності постачання в частині, – повідомляють в ISW. 

Експерти припускають, що невдоволення умовами в районах, де окупанти обороняються від контрнаступальних дій ЗСУ, могло спонукати Селіверстова звернутися до російського військового командування, що сприяло його звільненню.

ISW не отримало підтвердження звільнення Селіверстова, але російські звіти про звільнення повторюють схему, подібну до попередніх заяв про зміни командування, які виявилися правдивими. 

– Звільнення Селіверстова може бути частиною чистки непідпорядкованих командувань російським військовим командуванням і може свідчити про те, що корозія російської системи командування в Україні прискорюється, – пояснюють експерти. 

Нагадаємо, нещодавно військове командування РФ звільнило командувача 58-ю загальновійськовою армією (Південний військовий округ) генерал-майора Івана Попова після того, як він намагався обійти начальника Генштабу РФ і командувача ТВД генерала армії Валерія Герасимова і надіслати свої скарги на ситуацію на Запорізькому напрямку напряму Путіну.

Скарги Попова нібито були зосереджені на відсутності ротації його військ, а в аудіоповідомленні, яке просочилося, він також скаржився на великі втрати та відсутність ефективних можливостей контрбатарейної боротьби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-16 12:50:51