Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Череватий про надання Україні касетних боєприпасів

Російська армія завжди використовувала касетні боєприпаси, тому надання Україні таких снарядів – це час розплати для окупантів за обстріли позицій Сил оборони та цивільного населення.

Таку думку висловив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на питання ведучого ICTV Вадима Карп’яка щодо застосовання росіянами касетних боєприпасів.

– Для росіян це стала практика, починаючи з війни проти Ічкерії, в Сирії, з початку гібридної війни 2014 року і потім повномасштабного вторгнення у 2022 році. І зараз також, – наголосив він.

За його словами, окупанти б’ють по наших позиціях та мирним містам касетними боєприпасами передусім з таких реактивних систем залпового вогню як Смерч і Ураган.

– Тому за все приходить час розплати. Дякуючи нашим партнерам, і у нас з’явиться можливість адекватно їм відповідати, – зазначив речник.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський в інтерв’ю CNN підтвердив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від США, але поки не застосовувала їх у війні проти російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 11:50:23