Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ці перелякані очі, це була дуже щемка картина – автор фото про пса, який обіймає ногу волонтера

Кадр із собакою, який не відпускає людину, напередодні облетів всі соцмережі та всі медіа. Насправді таких схожих фотографій дві. Автор однієї з них Данило Павлов, фоторедактор в Reporters.media і Theukrainians. Цей кадр уже добу на головній сторінці ресурсу. Факти ICTV поспілкувалися з кореспондентом та розпитали про деталі, за яких зроблена світлина.

Данило Павлов виїхав на Херсонщину в той же день, коли Росія підірвала Каховську ГЕС. Розповідає – туди ринулися одразу багато волонтерів. Усі допомагають і рятують не лише людей, а й тварин.

– Дуже багато тварин. Вони справді страждають, тому що абсолютно беззахисні. Були приклади, коли бабуся плаче, тому що її евакуювали, а собаку ні. І вона не знає, чи вона виживе. Або евакуювалася, коли було ще води небагато й евакуювалася, відв’язала собаку, а тепер картається і просить знайти того собаку, – розповідає Данило.

Ось цей кадр Данило зробив у місті Херсон, в районі Корабел, який був затоплений одним із перших. 

Фото: Данило Павлов

– Це Херсон, це спуск найближчий до води між тими двома локаціями, де відбувається масова евакуація. Там волонтери, волонтерські човни, поліцейські допомагали. Вони евакуювали, знайшли цього пса. Собака дуже довго була у воді. Я теж чесно кажучи, коли бачив цю картину, це було дуже щемко, тому що пес, вийшовши з човна не відпускав, як людина, розумієте, обіймає ногу, як людина. Волонтер тягне ногу, а собака не відпускає його, ці перелякані очі, це була дуже щемка картина, я був дуже вражений, – каже фотокореспондент. 

Він згадує, що собака була дуже слабка, вона не могла підвестися на задні лапки. Вона ходила, але ноги її буквально підкошувалися. 

– Я не знаю яка доля, бо мене багато хто в Інстаграмі питає, чи знаю я що з цією собакою. Дійсно, ні, тому що там стояла ціла група волонтерів, в них спеціальні ці бокси, переноски. Її відвезли волонтери, покажуть ветеринарам, але з цими тваринами все буде добре, тваринок цих забирають, їм дійсно допомагають. 

Охочих рятувати постраждалих дуже багато – працівники ДСНС, поліцейські, волонтери, просто цивільні. За розповідями журналіста, чоловік із Кривого Рогу приїхав зі своїм човном і ці кілька діб допомагає, рятує. І так роблять багато українців.

У кореспондента всі запитують, хто ж насправді автор фото. Адже їх схожих дві. Одна – крупний план – належить Сергію Коровайному. Він теж працював у цьому ж місці.

Інша світлина, на якій є поліцейський та волонтер – авторства Данила Павлова. Кореспондент пояснює, чому так склалося.

– Я їхав із командою журналістів із німецького Bild і Wall Street Journal. Якраз Сергій Коровайний теж був зі мною на тій же локації приблизно. Тому вчора питали чиє це фото, чиє це фото. Таке буває, – каже Данило.

Він надіслав своє фото в редакцію, і спочатку його опублікували на сторінці в Instagram.

– Там одразу, здається, було близько 20 тис. лайків на цю фотографію, не знаю, як далі відбувалося, боя працював.  Каравайний теж там був, ми були там на одній приблизно локації. В нього крупніший кадр, у мене кадр з людьми в кадрі. Це нормальна ситуація, бо часто на одній локації можуть працювати кілька журналістів. Це нормально, ми дуже добре знаємо одне одного, разом і поїхали, зараз трохи роз’їхалися, але думаю, ще сьогодні тут перетнемося, – каже Данило.

Кореспондент залишається на Херсонщині фільмувати наслідки підриву Каховської ГЕС. Рятувальна операція триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-08 11:05:58