Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Фрукт, що знижує ризик раку молочної залози, назвали лікарі

Лікарка назвала персик диво-фруктом, який, завдяки наявності фенольних сполук, може суттєво зменшити ризик розвитку раку молочної залози.

Дослідження, проведене 2014 року і опубліковане в Journal of Nutritional Biochemistry, показало, що саме фенольні сполуки, які є в персику, ефективно пригнічують ріст ракових клітин молочної залози.

Дієтологиня Тріста Бест узагалі вважає, що фрукти, нарівні з овочами, мають становити основу нашого раціону. Вони – джерело вітамінів і цінних мікроелементів. Але персики в особливій пошані у дієтологів, їх навіть називають фруктами, що вбивають ракові клітини.

Персики містять цілий букет цінних для організму речовин, зокрема каротиноїди та кавову кислоту, які діють як потужні антиоксиданти.

Речовини, що містяться в персиках, наче загоюють окислювальні ушкодження в клітинах, завдані вільними радикалами, і тим самим запобігають можливому розвитку пухлинних процесів в організмі, зокрема, в молочній залозі.

Поліфенольні смоли в складі персика зміцнюють імунну систему, зменшують запальні процеси і захищають організм від вільних радикалів.

Дієтологиня рекомендує вживати на день 2-3 плоди.

Стиглі персики додають у коктейлі, пироги, їдять прямо з дерева.

Ці кісточкові плоди можуть бути прекрасним доповненням і до солодких, і до солоних страв.

Джерело: Eat This, Not That

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-19 10:53:28