Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Франція відмовилася надати Україні цифрову мапу Білорусі – Le Monde

Франція відмовилася надати Україні цифрову мапу Білорусі, що дозволило б українській авіації літати на малих висотах над територією сусідньої країни, яка стала вірним союзником РФ.

Як повідомляє французьке видання Le Monde, Київ звертався до Парижа з проханням надати цифрову карту території Білорусі.

Йшлося про карти DTED (цифрові дані про висоту рельєфу), що детально описують рельєф місцевості та містять перелік перешкод, таких як високовольтні лінії електропередач або вітрові турбіни, і, перш за все, військове обладнання, яке може становити небезпеку для літака, наприклад, радари або зенітні батареї.

— Вони містять всі тактичні дані, необхідні для проникнення на дуже малій висоті, вночі або в умовах поганої видимості, – пояснило військове джерело.

Зазначається, що у Міністерстві оборони Франції не коментувати цю інформацію.

За даними Le Monde, у Парижі аргументували відмову тим, що підтримка Франції буде непохитною доти, доки він захищатиме лише українську територію, але не може бути й мови про участь в операціях на іншій іноземній території.

Французькі військові джерела вказують на те, що Україна, ймовірно, раніше зверталася з таким проханням до інших членів коаліції. Зазначається, що Київ звернувся до Парижа з таким проханням лише після того, як отримав відмову від інших.

Джерело: Le Monde

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-21 21:02:08