Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У чому різниця між білим і коричневим курячим яйцем – пояснення лікаря-дієтолога

У магазинах продають яйця різної птиці, різного кольору та розміру, але, що стосується курячих, то найпоширенішими є коричневі та білі яйця. І щоразу постає дилема, які обрати.

Люсія Гарсія закінчила Прітцкерську школу медицини Чиказького університету за спеціальністю клінічна медицина, працює в лікарні, а ще займається проблемами оздоровчого харчування. Вона й провела своє дослідження.

Гарсія стверджує, що важливу роль у забарвленні яєчної шкаралупи відіграють порода курки та синтез пігментів під час яйцекладки.

Деякі дієтологи вважають, що білі яйця зазвичай мають більшу поживну цінність, ніж їхні коричневі аналоги. І в цьому, як виявилося, є певний резон.

– Установлено, що вміст білка в білих яйцях приблизно на 0,74% вищий, ніж у коричневих, також дещо вищий вміст вітамінів А, В1 і В2, – запевняє лікар.

Досліджувала лікарка і вміст жиру. В коричневих яйцях його виявилося на 1,45% більше, ніж у білих, так само в коричневих більше холестерину на 0,85%.

Тепер ви знаєте все про яйця і можете обирати продукт свідомо.

Не можна оминути і ще один факт: у деяких супермаркетах коричневі яйця трохи дорожчі за білі. Імовірно тому, що під час виробництва вихід коричневих яєць нижчий, ніж вихід білих.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Quora

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-13 13:33:32