Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У разі виходу РФ із зернової угоди Україна має план Б – Сольський

Україна буде готова продовжити експорт зерна через Чорне море, якщо Москва розірве поточну угоду про експорт зерна. У межах плану Б Росії не буде.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив міністр сільського господарства України Микола Сольський.

За його словами, Росія вже заблокувала використання українського чорноморського порту Південний, попри угоду, і пропускає лише одне судно на день для доставки українського продовольства до певних країн.

Росія заявила, що пропустить більше суден, якщо всі сторони зернової угоди погодяться розблокувати транзит російського аміаку трубопроводом через українську територію до порту Південний на експорт.

Сольський сказав, що з огляду на останні події, зерновий коридор “працює тільки юридично, а насправді там нічого особливого не відбувається”.

— Це не так працює, і тоді ми будемо готові до плану Б, який залежить від нас, залежить від ООН. Я не думаю, що ми будемо стояти осторонь, якщо так буде продовжуватися в найближчому майбутньому, – сказав Сольський.

Міністр додав, що план Б виключає четверту сторону, тобто Росію, для участі у ньому. Сольський запропонував, уряду дати страхові гарантії компаніям, щоб вони продовжували постачання без участі Росії в новій угоді.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України 1 червня повідомили, що через блокування Росією вхідного флоту до всіх портів України зернова ініціатива знову зупинена.

30 й 31 травня Росія без жодних пояснень зареєструвала лише одне вхідне судно на порт Чорноморськ, тоді, коли інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській ініціативі 10 суден на три порти.

Джерело: The Guardian

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 20:29:23

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 51246 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630