Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Повітряних силах пояснили, чому окупанти стали рідше застосовувати Калібри

Російські окупанти мають менше можливостей для виготовлення Крилатих ракет, тому здебільшого використовують для атак на Україну ракети повітряного базування.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив  речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

– Ми розуміємо, що Росія не має сьогодні можливостей виготовляти їх (Калібрів – Ред.) багато. Втричі менше можливостей тому, що ракети повітряного базування застосовують більше. Ракети Х-101, Х-555 просто є в більшій наявності і їх дотепер (маю на увазі Х-101) може виготовляти ворог, – сказав він.

Ігнат нагадав, що представник Генштабу генерал Олексій Громов повідомляв, що росіяни виготовляють близько 100 ракет протягом місяця. Йдеться про аеробалістичні Кинджали, ракети Іскандер-М, Іскандер-К, а також ракети Калібр та Х-101.

– Чому я казав, що у них втричі менше Калібрів? Якщо взяти статистику, яку ми публікуємо після ракетних обстрілів, то бачимо, що ракет повітряного базування Х-101, Х-555 застосовують приблизно втричі більше ніж Калібрів, – зазначив Ігнат. 

З огляду на вищевказані фактори речник зробив висновок, що потужностей та ракет повітряного базування зрештою в окупантів більше, ніж самих Калібрів морського базування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 16:37:15