Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Новій Каховці вода відступає, світла немає – подробиці

У тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області почав спадати рівень води після повені, спричиненої підривом Каховської ГЕС.

Водночас місто залишається без світла. Про це повідомив мер Володимир Коваленко.

– Щодо Нової Каховки, то вода відступає, вона тепер залишилася у парковій зоні, у нижній частині міста, де в перші години було затоплено і де була найбільша хвиля – до шести метрів доходила: в районі Казкової Діброви. Ця частина ще залишається підтопленою, але там немає житлового фонду, – сказав він.

Коваленко зауважив, що російські військові залишаються у Новій Каховці, вони “піднялися на рівень незатоплених вулиць”.

За словами мера, “набагато тяжча і страшніша” ситуація в селі Корсунка, яке входить до складу Нової Каховки. Жителям ніхто не повідомив, що йде підтоплення.

– Вивезення не було організоване, а рівень води у цьому селі був рівно три метри. Сьогодні деякі з підтоплених будинків склалися, вони були глинобитні. Затопило гімназію, монастир, бібліотеку, клуб, розмило кладовище. Не хочеться в це вірити, але місцева жінка казала: я бачила, по місту пливли небіжчики і труни, – розповів Коваленко.

З Корсунки більшість людей виїжджали самостійно. Представники окупаційної адміністрації питали в жителів, чи мають вони російські паспорти і пропонували “їхати в Челябінськ”.

Наразі, за даними мера, вода в Корсунці потроху почала спадати: “з трьох метрів 80 сантиметрів уже пішло”.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-09 23:11:35