Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Треба бути реалістами: Годжес пояснив, чому контрнаступ ЗСУ йде повільно

Сполучені Штати, Франція та Німеччина не відправили б своїх солдатів без підтримки у небі.

Про це заявив колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес в інтерв’ю Голосу Америки, коментуючи закиди про повільний контрнаступ українських військ.

Він зазначив, що хотілося, щоб контрнаступ відбувався швидше, але треба бути реалістами. Адже росіяни за останні місяці замінували величезну кількість території, яку треба пройти і це зробити важко.

Також, Захід продовжує відмовлятися надати F-16. За словами Годжеса, це повітряні потужності, які допомогли б українському контрнаступу мати більше можливостей.

— Ми б ніколи не надіслали американських чи німецьких солдатів, чи французьких солдатів без переваги у небі. Але все ж люди розчаровані тим, що Україна не рухається швидше, в той час, як ми не надаємо їм повітряні потужності, не надаємо їм зброю великої дальності, які б дуже допомогли їм вибити російську артилерію, російський штаб, російське матеріально-технічне забезпечення, – сказав генерал-лейтенант у відставці.

Підсумовуючи він зауважив, що з огляду на все це, він вважає, що Генштаб України вніс правильні корективи.

Раніше у Пентагоні відповідаючи на питання, чому контрнаступ ЗСУ відбувається не так швидко, як очікувалося, сказали, що Сили оборони України просуваються на різних ділянках фронту ціною величезних зусиль.

Від початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України звільнили від окупантів 169 км² – це приблизно площа Одеси. Зараз на цих територіях проводять розмінування.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-14 17:25:52