Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тестуємо різні методи, розкривати деталі зарано: Гуменюк про протидію дронам

Сили протиповітряної оборони України залучають різне озброєння, форми та методи для ліквідації ударних дронів-камікадзе Shahed, які використовує Російська Федерація для атак.

Про це заявила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Насправді є засоби протидії, і ми продовжуємо їхнє тестування, зокрема, різні форми та методи. Але розкривати їх поки що зарано, тому що у ворога ще великий потенціал, яким вони продовжуватимуть випробувати нашу готовність їм протидіяти. Ми залучаємо не лише повітряний та зенітно-ракетний напрямки, але й сухопутні підрозділи також залучаються в різних формах і методах. Я думаю, що максимально ефективним буде показати цю роботу на ділі, – вважає Гуменюк.

За її словами, ворог намагається завдати якомога більших руйнувань цивільній та критичній інфраструктурі. Атаки електрооб’єктів залишаються для РФ пріоритетними, тому що наявність світла дає можливість розвивати економіку.

– Ворогу не дає спокою результативність нашої протиповітряної оборони. Вони намагаються розосередити її зусилля, тому використовують тактику різного напрямку, зокрема, запускаючи баражуючі снаряди з різних напрямків. Вони атакували не лише з південного напрямку, як вже було досить звично, а поступово опановували й північний, північно-східний напрямки.

Цієї ночі вони намагалися зайти вже з північного напрямку, щоб розосередити сили ППО. Вони намагаються вивіряти, як та де це спрацює, щоб в майбутньому уразити ці об’єкти. Пріоритетами у ворога залишаються об’єкти інфраструктури, зокрема, критичної. Попри те, що опалювальний сезон вже позаду, але електрика залишається пріоритетною, оскільки вона забезпечує роботу економіки та елементарні побутові зручнощі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-21 18:31:19