Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ташева розповіла, яка ситуація з водопостачанням у Криму

Фото: Офіс президента

Постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева в ефірі телемарафону Єдині новини пояснила, чому всі звинувачення з боку російських окупантів у нібито екоциді півострова через перекриття Північнокримського каналу безпідставні.

У коментарі ведучому ICTV Вадиму Карп’яку вона заявила, що до 2014 року Україна в Крим постачала понад 1 млрд кубометрів води цим каналом, з яких близько 75% йшло саме на агропромисловий комплекс, промисловість тощо.

– Але вся місцева вода – ті ж стічні води, які накопичувалися, підземні води (це десь близько 950 млн кубометрів) – використовувалася для потреб місцевого населення. І коли окупанти говорили, що Україна нібито влаштовує екоцид, тероризує людей, ми завжди відповідали: Слухайте, у вас для населення місцевої води вдосталь, – наголосила Ташева.

За її словами, води не вистачало лише на якісь сільськогосподарські та промислові об’єкти або ж військові бази, тому перше, що зробила РФ – відновила її постачання Північнокримським каналом.

Ташева також нагадала, що з 2014 року окупанти почали видавати дуже багато ліцензій на видобуток підземних вод, що потім вплинуло на екологічну ситуацію, оскільки відбулося засолення ґрунтів.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-19 15:21:27