Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Студенти створили робота-собаку, якій не потрібні двигуни для руху

Студент швейцарського інституту EPFL створив робо-пса, якому не потрібен двигун для руху. Пристрій рухається за рахунок унікальної конструкції.

Студент Кікаєль Ачкар створив робота, ґрунтуючись на даних руху собак, що біжать. Саме ця інформація і лягла в конструкцію чотирилапого бота.

Конструкція складається з металевих “кісток”, полімерних шківів і сталевих тросів. Як і у справжнього собаки, кожна з чотирьох лап має три суглоби.

Ачкар і колеги вирішили випробувати робо-пса на біговій доріжці і виявили, що для бігу потрібен тільки рух самої доріжки. І хоча робот був оснащений двигунами на кожній нозі, але вони йому виявилися непотрібними.

– Наша мета – не змагання з передовими в технічному плані роботами. Ми вивчатимемо можливості для роботизованої техніки, надихаючись біологічними факторами. Те, що ми зробили тут, – створення суглобів для спільної роботи – вже довело свою корисність при створенні роботизованих рук та інших частин тіла, – додав Ачкар.

Дослідники додали до задньої частини робота противагу, що нагадує маятник, щоб підтримувати його в русі після старту. Утім, він точно не є вічним двигуном, і йому потрібні мотори, щоб перестрибувати через перешкоди.

Не лише студенти експериментують із роботами – наприкінці весни 2023 року Ілон Маск показав можливості Tesla Bots. Вони здатні розпізнавати та повторювати людські рухи, піднімати речі та ходити без допомоги сторонніх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-23 16:58:52