Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Скільки цьогоріч у ніжинських школах медалістів?

Цього року в школах Ніжина майже тисяча випускників 9-х та 11-х класів.
У Ніжині у 2023 році завершують шкільну освіту 692 дев’ятикласники та 259 одинадцятикласників.
Детальніше у матеріалі

За результатами навчання маємо 36 медалістів: 29 одинадцятикласників отримають золоту медаль, 7 – срібну.

67 випускників 9-х класів отримають свідоцтва з відзнакою.

Крім того, майже шістдесят ніжинських школярів отримають свідоцтва про позашкільну освіту: 19 учнів закінчили цього року Ніжинську дитячу хореографічну школу, 39 – Ніжинську музичну школу.

Загалом на сьогоднішній день в ніжинських закладах освіти зараховано 7029 учнів. Дистанційно навчалися цього року 365 учнів, на змішаній формі навчання – 5411.

585 учнів закінчують навчання у 2023 році перебуваючи за кордоном, і ця цифра поступово зменшується, що не може не радувати, адже це говорить про те, що діти повертаються до України.

Звичних лінійок та випускних у більшості закладів освіти цього року не буде через безпекову ситуацію в країні.

 Нагадаємо, що вже з 5 червня в Україні розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту, яка триватиме впродовж трьох навчальних тижнів – до 23 червня.

Результати іспитів мають велике значення для майбутнього вибору навчального закладу та професійного шляху, зокрема вони зможуть підтвердити свою підготовку та продемонструвати набуті знання.

Наразі у нашій громаді, триває облаштування та підготовка тимчасових екзаменаційних центрів.

 Однією з найважливіших вимог для створення центрів є наявність укриттів. У разі повітряної тривоги тестування буде призупинене, учасники разом з інструкторами перейдуть до захисного приміщення. Якщо повітряна тривога буде нетривалою, учасники повернуться до виконання НМТ, продовживши роботу з того завдання, на якому тестування було призупинене. Якщо ж тривога буде тривалою, учасникам буде запропоновано пройти тест у межах додаткової сесії.

 Нагадуємо, що цьогоріч тестування проходитиме у дві сесії:

основна: 5 червня–23 червня;

додаткова: 11–24 липня.

Інформацію про результати основної сесії буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня, додаткової сесії – до 29 липня.

 Зауважимо, що не пізніше ніж за десять днів до початку проведення основної сесії, для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних сторінок запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткової сесії НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування не пізніше ніж за три дні до проведення додаткової сесії НМТ.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Джерело: mynizhyn.com
2023-06-01 10:24:04

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630