Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Системи Patriot формують спроможність, якої раніше не було

У питанні поставок зброї Україні літаки західного зразка знаходяться на вершині піраміди, але вже було зроблено чимало успіхів на шляху до сучасної техніки для українських Збройних сил.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони України Олексій Резніков.

– Побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін – наш пріоритет. Це захист мирних міст, критичної інфраструктури, наших людей у тилу та на фронті. Системи Patriot формують спроможність, якої раніше не було – вражати балістичні цілі, – пояснив він.

Крім того, міністр зауважив, що чергова установка IRIS-T, за яку Україна вдячна Німеччині, “підвищує можливості боротьби з крилатими ракетами”.

– IRIS’и, як і NASAMS’и, чудово себе зарекомендували. МіГи від польських та словацьких друзів посилять захист і від російських ракет, і від іранських дронів. Все це – свіжі надходження, які вже у лавах Сил оборони. Далі буде, – написав Резніков.

Очільник Міноборони додав, що з огляду на варварську тактику Кремля, Україні потрібно більше платформ різного рівня та боєприпаси до них, а також Україні потрібно більше ПЗРК.

– Літаки західного зразка – вершина цієї піраміди. Щодо кожної платформи спочатку ми чули “ні, це неможливо”. Тепер вони боронять наше небо. Послідовно працюємо на результат, – написав він.

Міністр Резніков додав, що чим міцнішим буде захист повітря, тим більше ресурсів Україна зможе задіяти для перемоги, а відповідно – тим швидше українці повернуться додому.

– Ми ніколи не забудемо, що світло і тепло у наших будинках минулої зими вдалося зберегти багато в чому завдяки підтримці друзів, які забезпечили нам засоби для оборони, – додав міністр.

Напередодні Олексій Резніков підтвердив інформацію німецького оборонного відомства, що Україна отримала ЗРК Patriot.

Фото: Олексій Резніков

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-19 21:22:08