Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ затримала адвоката, який розвідував для росіян позиції HIMARS

СБУ затримала адвоката-зрадника, який збирав для російських спецслужб дані про можливі бойові позиції HIMARS і мапи “мінних полів” біля Києва.

Зловмисник раніше працював у прокуратурі, проте провалив переатестацію та був звільнений у 2021 році. Чоловік зайнявся адвокатською діяльністю. Згодом його завербувала російська спецслужба.

Підозрюваний за вказівкою ворога намагався отримати мапи мінних полів, створених Силами оборони на підступах до Києва і на території Чернігівщини, а також у прифронтових районах сходу України.

Зрадник також розвідував можливі бойові позиції артилерійських систем HIMARS та місця дислокації складів із боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами ЗСУ.

Російський агент для допомоги підшукував інформаторів.

Співробітникам СБУ вдалося своєчасно викрили російського агента та задокументували його злочини під час передачі йому імітаційних координат базування HIMARS.

Адвокат також займався нелегальним переправлянням за кордон українських громадян призовного віку.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Державна зрада, СБУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-21 15:35:11