Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ тримає у прикордонні на півночі України та в Білорусі 17 тис. військових – Наєв

У прикордонних із Україною Брянській та Курській областях, а також в Білорусі Росія утримує близько 17 тис. своїх військових, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

– До дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині Білорусі та на територіях Брянської і Курської областей Росії, загальною чисельністю близько 17 тис. осіб, – уточнив він.

Також, за його словами, на полігонах Білорусі знаходяться близько 2 800 російських військових, а на місцевих військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери ЗС РФ.

Водночас генерал запевнив, що ситуація на північних кордонах контрольована, хоча ворог продовжує обстрілювати із артилерії прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей та проводить повітряну розвідку для завдання ударів.

– Ворожі авіаудари завдаються переважно по військових об’єктах та інфраструктурі. Але, на превеликий жаль, унаслідок цих ударів є чисельні випадки руйнування цивільних об’єктів та жертв серед місцевого населення, – додав Наєв.

Генерал повідомив, що на північному напрямку постійно триває робота з підсилення угруповання військ, підготовки резервів, переозброєння на сучасні іноземні зразки, вдосконалення фортифікаційних споруд, підвищення щільності мінування прикордонних смуг та проводяться навчання.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 426-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗС України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-25 11:20:15