Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ погрожувала війною: президент ПАР попросив у МКС дозволу не заарештовувати Путіна

Президент Південної Африки Сиріл Рамафоса попросив дозволу в Міжнародного кримінального суду не арештовувати російського диктатора Володимира Путіна. Він заявив, що у РФ погрожували оголошенням війни.

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на відповідь Рамафоси на судовий позов, поданий опозиційним Демократичним альянсом, щоб змусити уряд заарештувати Путіна, якщо той приїде до Йоганнесбурга на саміт БРІКС

– Південно-Африканська Республіка має очевидні проблеми з виконанням запиту на арешт і видачу президента Путіна. Росія дала зрозуміти, що арешт її чинного президента буде оголошенням війни, – йдеться у заяві Рамафоси.

Він уточнив, що ініціював консультації з Міжнародним кримінальним судом щодо цього питання, але не може розкрити подробиці.

Наступного місяця в Південній Африці має відбутися саміт клубу націй БРІКС — Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки, в якому заплановано участь усіх глав держав цих країн.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна за звинуваченням у воєнному злочині – незаконній депортації українських дітей. Південна Африка, як член МКС, зобов’язана заарештувати його, якщо президент РФ з’явиться на саміті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-18 22:50:21