Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ не втримає лінію фронту, мінні загородження РФ вже пройдені: Гетьман про ситуацію на Півдні

Фото: Генштаб ЗСУ

Українські Сили оборони на Півдні атакують позиції окупантів за трьома напрямками, внаслідок чого російська лінія оборони може не витримати і фронт посиплеться.

З такою оцінкою в ефірі національного телемарафону Єдині новини виступив майор запасу Національної гвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

На запитання щодо поточної ситуації на фронтах, він нагадав про вже відому офіційну інформацію щодо успіхів Сил оборони в обороні на Куп’янсько-Лиманському напрямку, де ворог зосередив близько 130 тис. одиниць живої сили, понад 500 од. ствольної артилерії, понад 350 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) та до 2 тис. одиниць важкої техніки, включно із танками.

– Там вони намагаються просуватися. Поки що просування суттєвого немає. Є деякі лінії фронту, які можуть змінюватись на десятки метрів в один чи інший бік, коли просто змінюються вогневі позиції, що не можна вважати ані відходом наших військ, ані їх наступом. Це просто динамічна лінія, – пояснив він.

Олексій Гетьман каже, що на Мелітопольському та Бердянському напрямках, на певних ділянках фронту, українські захисники змогли пройти мінні загородження, хоча росіяни перевищили свої нормативи щодо встановлення мін в п’ять-сім разів.

– На ці напрямки, особливо на Мелітопольський напрямок, додали сили 82-ї Десантно-штурмової бригади, яка оснащена танками Challenger та виключно новітньою технікою. Це свіжі сили… Є сподівання на те, що там буде суттєве просування, – каже він.

Майор запасу НГУ каже, що є ще й інший напрямок, про який мало хто каже, а саме – в напрямку Волновахи та безпосередньо Маріуполя.

– Там росіяни почали будувати додаткові укріплення в очікуванні, що нам там вдасться просунутись. Якщо ми будемо атакувати одразу на трьох напрямках, то їм (росіянам, – Ред.) не вдасться утримувати всі ці напрямки і десь лінія фронту прорветься, після чого він посиплеться, – каже він.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 540-у добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-17 17:23:40