Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ на Бахмутському напрямку замінює вагнерівців на регулярні війська – Маляр

Більшу частину Бахмута контролює ворог, але на сьогодні залишаються околиці міста на південно-західній частині, деякі об’єкти і фактично ми контролюємо вхід у саме місто.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на запитання ведучої Яни Брензей щодо ситуації на фронті.

За словами Маляр, задачі, які виконують українські захисники на Бахмутському напрямку, спрямовані на підвищення боєздатності, а ворог зараз займається перегрупуванням своїх військ.

— Тобто, вони вагнерівців замінюють на регулярні війська. Наші Збройні сили всіляко їм заважають це робити. За рахунок того, що довкола Бахмута частину панівних висот ми все ж зайняли – це дозволяє сильно дошкуляти ворогу і ускладнювати всі його задачі, які він там намагається виконати, – сказала вона.

Радниця міністра оборони назвала вагнерівців, у порівнянні з регулярною армією РФ, дуже підготовленими військами.

— Що відрізняє вагнерівців від регулярних військ (РФ, – Ред.) – їх там все ж таки залякували фізично смертю і внаслідок цього вони були доволі впевненими у своїх діях. Росіяни намагаються теж залучити у регулярні війська в’язнів, але їм не вдається зробити з них те саме, що було у Вагнера, – сказала Маляр.

Вона додала, що в армії РФ використовують іншу систему дисципліни – тому у них відбувається розбалансування. Йдеться про залишення позицій, порушення військової дисципліни, зокрема алкоголь та наркотики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-31 18:40:06