Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ модернізовує старі ракети та збільшує виробництво нових – ГУР

Росіяни намагаються налагодити й збільшити обсяги озброєння, зокрема безпілотників артилерійських боєприпасів та ракет, для того, щоб завдавати нових масованих ударів по Україні. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю телеканалу Ми-Україна.

Скібіцький зазначив, що особливу увагу росіяни зосередили на виробництві  безпілотного баражувального боєприпасу Lancet від російського виробника ZALA. 

– Це дійсно, ми це визнаємо, один з ефективних засобів ураження РФ на тактичну глибину. Виробництво його не дуже складне. Тут дуже багато буде залежить на скільки багато іноземних компонентів, – сказав він. 

За словами представника ГУР, наразі всі зусилля української розвідки й наших урядових структур спрямовані на те, щоб перекрити канали постачання іноземних компонентів до Російської Федерації.

– Це працює, по деяких видах озброєння, по тих же високоточних ракетах ми бачимо результат. Бачимо результат шляхом того, що припиняється постачання іноземних компонентів. Росія намагається замінити їх своїми аналогами, але точність їх і взагалі ефективність такої зброї вже менша чим це було на самому початку, – наголосив Скібіцький.

Також він зазначив, що останнім часом окупанти стали модернізовувати ракети Х-22 та Онікс. Яким в основному обстрілюють прибережні регіони України: Одещину, Миколаївщину та Херсонщину.

Скібіцький додав, що після модернізації росіяни знову відновили використання комплексів Бал та Бастіон, які застосовують проти цивільних об’єктів.

Нагадаємо, США розглядають можливість запровадження санкцій проти Киргизстану за допомогу Росії в обході санкцій. А саме постачанні підсанкційного обладнання та електроніки, що окупанти використовували для війни проти України.

Фото: Media Center Ukraine – Ukrinform

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-23 15:40:47