Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія має прямий шлях поставок дронів та зброї з Ірану – CNN

Іран має можливість постачати в РФ зброю, у тому числі дрони Shahed, Каспійським морем. Воно забезпечує прямий шлях між країнами.

Про це повідомляє CNN.

Експерти зазначають, що в міру посилення співпраці між Москвою та Тегераном каспійський маршрут використовується для перевезення безпілотників, куль та мінометних снарядів, які Кремль закупив в Ірану для підтримки агресії проти України.

За моніторинговими даними, судна в регіоні все частіше стають “темними”, що говорить про зростання прагнення приховати переміщення товарів.

У 2022 році дані Lloyd’s List Intelligence виявили вересневий сплеск кількості прогалин у даних стеження за судами на Каспії. Це сталося невдовзі після того, як Київ та Вашингтон заявили, що минулого літа Москва купила безпілотники у Тегерана.

Минулої осені зросло використання Росією іранських безпілотників, зокрема, проти критично важливої енергетичної інфраструктури в Україні.

– Немає жодного ризику для іранського експорту в Каспійському морі через межі країн – у них немає можливості або мотиву забороняти такі обміни, – заявляє провідний аналітик розвідки в компанії з безпеки EOS Risk Group Мартін Келлі.

Зазначається, що Азербайджан, Туркменістан та Казахстан є іншими країнами з портами на Каспійському морі, і, як зазначає аналітик, це є “ідеальним середовищем для того, щоб ця угода не зустріла опору”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-29 00:47:41

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630