Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росія знищує 60-70% морських дронів України, але це все одно ефективна зброя — Буданов

Російські війська знищують від 60% до 70% морських дронів України. Водночас, навіть попри це, безпілотники залишаються ефективною зброєю.

Про це заявив глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю Крим.Реалії.

Він відмовився назвати кількість дронів, які використовуються, чи завдань, які вони виконують, але зазначив, що “це насправді багато”.

– Але, зрозуміло, 60%, може, навіть 70% вони знищують. Це правда. Немає чого тут, як то кажуть, приховувати. Проте ж для них проблема – у тих 30%, – сказав розвідник.

За словами Буданова, бувають випадки, коли дрон знищують поруч із російським кораблем, і тоді судно йде на ремонт.

– До прикладу, історія, коли скутери морські зайшли в акваторію бухти Севастополя. Відомий був випадок. Його знищили. При підході до фрегата Адмірал Ессен, прямо при підході. Якщо подивитися спочатку на цю ситуацію – невдало, здавалося. Але від вибухової хвилі, оскільки його знищили приблизно за 100 м від корабля, а заряд досить таки потужний, і уламками було повністю пошкоджене радіоелектронне обладнання корабля, електроніка певна, антени, певні системи та гідроакустична система. І він пішов на 3,5 місяця на ремонт. 3,5 місяця простояв у доку, – розповів начальник ГУР.

Він наголосив, що морські дрони – це ефективна зброя для стримування, але не для наступу.

Однак завдяки дронам вдалося паралізувати діяльність флоту РФ. За словами Буданова, російські кораблі далі, ніж за рейд Севастополя в північному напрямку, взагалі не ходять.

Раніше Military Media Center повідомив, що росіяни готують екіпажі своїх кораблів до протидії морським дронам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-24 14:59:57