Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Роллан Гаррос – Костюк освистали за відмову тиснути руку білорусці

20-річна українська тенісистка Марта Костюк зачохлила ракетку на турнірі серії Grand Slam Ролан Гаррос у першому раунді змагань.

У двох сетах вона поступилася другій ракетці світу Аріні Соболенко з Білорусі, яка виступає у нейтральному статусі. Рахунок зустрічі – 6:3, 6:2 на користь білоруски.

Після матчу Костюк не потиснула руку суперниці, через що трибуни стадіону в Парижі освистали українку.

Після гри Соболенко заявила, що спершу сприйняла свист трибун у свій бік. Вона сказала, що була здивована, що її підтримували, а не освистували.

На пресконференції після гри Костюк запитали про інцидент із глядачами на трибунах. За словами Марти, вона не очікувала такої реакції.

— Що сталося сьогодні, я маю сказати, що не очікувала цього. Я не очікувала, але не маю жодної реакції. Людям має бути соромно, але це не моє рішення, – заявила Костюк.

Вона додала, що свист трибун не змінить її позиції ,і вона й надалі не потискатиме руки тенісисткам з Білорусі та Росії.

— Я не знаю. Я хочу побачити, як люди будуть реагувати на це за 10 років, коли війна закінчиться. Гадаю, вони не будуть дуже раді тому, що робили, – додала Костюк.

Українка розповіла, що відчуває підтримку глядачів на різних турнірах і намагається демонструвати свою найкращу гру. Вона вважає, що підтримка на кортах Вімблдону буде відрізнятися від тієї, що у Франції.

Марта також закликала журналістів змінювати формат запитань до спортсменів з Білорусі та РФ. Запитувати їх конкретно, хто має перемогти у війні. І тоді, на думку Костюк, відповіді будуть зовсім іншими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-29 13:39:29