Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Розвідка США не знайшла доказів витоку Covid-19 із лабораторії в Ухані

Спецслужби США не знайшли прямих доказів того, що пандемія Covid-19 виникла внаслідок витоку вірусу в китайському Уханьському інституті вірусології (WIV). Про це йдеться у звіті офісу директора національної розвідки (ODNI).

У чотиристорінковому документі наголошується, що розвідувальне співтовариство США все ще не може виключити можливість того, що вірус прийшов із лабораторії.

– Обидві гіпотези (природні та лабораторні) ґрунтуються на істотних припущеннях або стикаються з проблемами через суперечливі звіти, – ідеться у звіті ODNI.

У звіті йдеться про те, що, хоча в Уханьському інституті (WIV) було проведено велику роботу над коронавірусами, агентства не знайшли доказів конкретного інциденту, який міг викликати спалах.

Походження пандемії коронавірусу стало предметом запеклих дебатів у США майже відтоді, як наприкінці 2019 року в Ухані було зареєстровано перші випадки захворювання людей.

Джо Байден у березні підписав законопроєкт про розсекречення інформації, пов’язаної з походженням пандемії.

Як сказав глава Білого дому під час підписання, він поділяє мету Конгресу оприлюднити якомога більше інформації про походження Covid-19.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-25 08:57:04