Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Під Бахмутом воюють вагнерівці, на інших напрямках – регулярна армія: ЗСУ про тактику РФ

На Лимансько-Куп’янському Росія застосовує більш класичну тактику. Там немає найманців ПВК Вагнера, як у районі Бахмуту.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

– Протягом кількох тижнів окупанти дуже активні на Лимансько-Куп’янському напрямку, зокрема за минулу добу ворог завдав 301 удар різними типами артилерії. Бувало й понад 400. Тут ворог діє більш класичними підрозділами, немає вагнерівців, – зазначив Череватий.

За його словами, на цьому напрямку воюють переважно регулярні підрозділи російської армії, які через величезні втрати доукомплектовуються мобілізованими. За добу там вбито 37 окупантів та 100 поранено.

Зараз дивляться

– На Бахмутському напрямку головною ударною силою залишається ПВК Вагнера, проте через втрати вона підсилюється регулярними військами. На інших напрямках – це переважно підрозділи ЗС РФ, – підсумував він.

Перед цим глава Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі повідомив, що у Бахмуті Донецької області воюють приблизно 6 тис. бойовиків угруповання Вагнера.

За його словами, вагнерівці зазнають величезних втрат, називає бої за Бахмут “кривавою бійнею” для росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю AP заявив, що Україна не може собі дозволити програти битву за Бахмут, оскільки РФ може почати нарощувати міжнародну підтримку угоди, яка вимагатиме від Києва неприйнятних компромісів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-30 19:49:43