Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Прогноз погоди на вихідні 10–11 червня: підготуйте парасольки та вітровки

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде не дуже приємною, особливо якщо не вдасться уникнути перебування на вулиці. В суботу опади очікуються у половині регіонів, а в неділю дощі пройдуть по всій країні.

Погода в суботу 10 червня

У західних областях термометри покажуть +20…+23 °C, у центральних, східних, південних і північних — +26…+29 °С. Хмарна погода без опадів очікується лише в Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях. На решті території країни пройдуть помірні дощі з грозами.

Враховуючи такий прогноз погоди, заздалегідь запасіться пломбіром та сорбетом, щоб у суботу не виходити з дому, але при цьому смачно відзначити Всесвітній день морозива.

Погода в неділю 11 червня

Усю Україну в неділю накриють дощі з грозами. Радимо одягатися тепліше, особливо вранці — вітер буде пронизливим. На заході, сході та півночі країни очікується +19…+21 °С, у південних та центральних регіонах повітря прогріється до +23…+25 °С.

Погода в понеділок 12 червня

Дощова погода затримається. На заході та сході України, а також на Херсонщині пройдуть помірні дощі з грозами. У Києві, центрі, на півночі та півдні місцями очікуються короткочасні дощі. Погода на початку тижня буде прохолодною, у середньому — +18…+21 °С.

Алергікам на замітку

По всій Україні цвітуть лучні трави, тож алергікам доводиться непросто. Щоб полегшити неприємні симптоми, лікарі рекомендують одночасно з прийомом антигістамінних препаратів, промиванням носа сольовим спреєм і регулярним вологим прибиранням виключити з раціону мед, продукти з пшеничного борошна та будь-які фіточаї. Також увечері обов’язково приймайте душ і мийте волосся.

Не розпалюйте багаття!

10 та 11 червня на всій території України, за винятком Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей і Криму, прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будьте обережні та пильні: розпалення відкритого вогню навіть на прибудинковій ділянці може призвести до біди!

Народні прикмети та вірування

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вважалося, що гроза на Микиту, 10 червня, — до сніжного та морозного грудня. А ось безвітряна погода обіцяла багатий урожай.

На Феодосію, 11 червня, наші предки шукали перші гриби-боровики. Туманний ранок цього дня і багато павуків на кущах і траві віщували хорошу погоду на найближчі тижні.

Джерело: mynizhyn.com
2023-06-09 17:17:53