Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Призначав бойові доплати підлеглим. На Рівненщині ДБР затримало військовослужбовця

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненської області, який протиправно призначав бойові доплати підлеглим.

Встановлено, що протягом травня-серпня 2022 року військовий не ініціював перед командиром виключення порушників дисципліни зі списків на премії та доплати. Таким чином, 16 осіб, систематично отримували чергові виплати додаткової винагороди в розмірі 30 тис. грн.

Фото: ДБР

Через бездіяльність військового держава втратила близько 1 млн грн. Перевіряється інформація, чи віддавали військові частину доплат офіцеру за те, аби продовжувати їх отримувати.  

Посадовець військової частини підозрюється у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 ККУ).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Крім того, тривають перевірки щодо виявлення аналогічних або інших фактів та зловживань із бойовими доплатами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-02 12:08:15