Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Посилення ЗСУ на землі та в небі: Зеленський разом із першою леді прибули до Швеції

У суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський здійснює робочий візит до Швеції. Главу держави супроводжує перша леді Олена Зеленська.

За словами президента, під час візиту запланована низка зустрічей: із королем Швеції Карлом XVI, королевою Сільвією, премʼєром країни Ульфом Крістерссоном, спікером Андреасом Норленом та головами парламентських партій.

Буде обговорюватися допомога для української армії, двостороння співпраця, зокрема в оборонно-промисловому комплексу, перспективи вступу України до Євросоюзу.

– Широкі українсько-шведські переговори. Особисто подякую Швеції за підтримку нашої боротьби за свободу й незалежність. Наше першочергове завдання – посилення українських воїнів на землі та в небі, розвиток двосторонньої співпраці, зокрема в ОПК, європейська інтеграція України та спільна безпека у євроатлантичному просторі, – наголосив Зеленський.

Він висловив повну підтримку Швеції на шляху її вступу до НАТО.

Президент висловив упевненість, що разом країни-союзники гарантують надійний мир в усьому балто-чорноморсько-азовському регіоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-19 11:32:57