Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Помножив на ноль свої відносини з Китаєм: Подоляк про заяви Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі

Президент Китаю Сі Цзіньпін приїжджав до Росії, аби зафіксувати свою нову політичну роль у глобальній політиці, а не для того, аби надати РФ потужну інформаційну, економічну, військову та дипломатичну підтримку. При цьому заявою про розміщення ядерної зброї у Білорусі кремлівський диктатор Володимир Путін лише помножив на ноль відносини РФ з КНР.

Про це радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк сказав в ефірі українського національного телемарафону.

– І це (розміщення ядерної зброї у Білорусі, – Ред.) спровокує певні наслідки для Росії, тому що Китай приїхав не для цього, Китай приїхав для того, аби зафіксувати свою нову роль, політичну роль в глобальній політиці. Китай розуміє, що Росія, як суб’єкт глобального процесу, вже не існує. І Китай хоче зайняти це місце, тому що Китай вважає, що світ повинен бути багатополярним. Але для того, щоб зайняти йому потрібно врегулювати питання агресивної моськіної поведінки Росії.

І Китай приїхав подивитися, чи зможе він це зробити, а з іншого боку Китай, як достатньо продуманий та хитрий партнер РФ хоче перебудувати архитектуру державності Росії, взяти її під контроль. Але цими словами про розміщення ядерної зброї у сховищі у Білорусі Путін практично помножив на ноль свої відносини з Китаєм також він довів нашим партнерам, що там немає з ким розмовляти, – зазначив він.

Крім того, Подоляк вважає, що заявою про розміщення ядерної зброї Путін суттєво збільшим ризики для Білорусі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– Він (Путін, – Ред.) нарешті розблокував можливість України без всяких двузначностей виграти цю війну, тому що раніше, до цих дій Путіна, деякі представники і політичних еліт європейських, американських країн, і особливо спільнот вважали, що Путін все ж таки раціональний і з ним треба про щось говорити. Сьогодні вони розуміють, що це абсолютно психічно неврівноважена людина, яка не гарантує нічого. І сідати за стіл переговорів з людиною, яка не гарантує нічого, це абсурдно. А Путін сам підкреслив, що з ним не треба розмовляти, – каже радник.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-30 23:36:00