Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Полуниця з цукром на зиму без варіння – рецепт

Полуниця – перша літня ягода. Яскрава, ароматна. Шкода, що сезон у неї короткий. Не встиг наїстися, а її вже немає. Тому господині вигадують рецепти, як зберегти на зиму червневу полуницю свіжою, без варіння.

Найкращий спосіб – заморожування. Можна заморозити ягоди цілими, розклавши одним шаром у морозильній камері, а потім зібравши їх у ємність для зберігання, але зручніше і смачніше виходять заготовки з полуничного пюре. Факти ICTV пропонують простий рецепт.

Полуничне пюре заморожене

Інгредієнти

  • 1 кг полуниці
  • 1 ст. ложка цукру

Спосіб приготування

Ягоди промити, дати стекти воді, обірвати хвостики. Потім перебити полуницю в блендері до стану пюре. Додати столову ложку цукру. Перемішати і залишити на кілька годин, щоб цукор розчинився. Викласти пюре в лоточки і поставити у морозильну камеру.

Взимку, коли ви відкриєте лоток і розморозите пюре, ви відчуєте легкий подих літа.

Поради

  • Приготувати полуницю на зиму можна з цукром, цукор додаєте за смаком, можна без нього, але з цукром пюре буде м’якішим і розморозиться швидше.
  • Якщо у вас блендер занурювальний, то для приготування пюре використовуйте посуд тільки з неіржавної сталі або емальований, якщо на ньому немає сколів. Алюмінієвий посуд краще не брати, тому що він може окислитися і зіпсувати смак.
  • Пюре можна їсти як морозиво, використовувати як соус до млинців, оладок та інших десертів, для приготування желе.

На запитання, які ягоди найкорисніші, дієтологи відповідають – будь-які. Місцеві та привезені здалеку, свіжі й заморожені. Головне – їх потрібно вживати щодня, навіть взимку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-09 19:06:20

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630