Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Подоляк заявив, що Україна не має стосунку до атаки дронів на Москву

Україна немає жодного стосунку до ранкової атаки дронів на Москву.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

– Нам це не потрібно робити, тому що у нас є достатньо важливі завдання щодо нанесення масштабних ударів, використовуючи дефіцитну зброю, включно з ракетами і дронами, по окупованій території. Нас набагато більше хвилюють удари, яких Росія щоночі завдає по нашій столиці, по цивільному населенню, – сказав він.

Подоляк зазначив, що будь-які удари на території РФ не мають для України жодного стратегічного значення.

Однак такі атаки дронами, особливо по Рубльовці, показали три речі:

– Перше – внутрішній простір абсолютно не контрольований. Друге – немає ніякого захисту з повітря чи суші, ніде. І третє, ці атаки продемонтрували абсолютно технічну незграбність Росії – ні Панцирі, ні РЕБи, нічого не працює. І це шокувало російську політичну еліту, а також жителів Москви. Це показує, що в Росії абсолютно легко підняти збройні протестні настрої, не тільки в Бєлгородській області, а й на будь-якій іншій території, і отримати контроль над цією територією, – сказав Подоляк.

За словами радника голови ОП, такі події в Росії пришвидшать процес десакралізації Путіна і його найближчого оточення, які певний час здавались “титанами, на яких все трималося”.

Нагадаємо, що вранці 30 травня у Москві та Підмосков’ї РФ прогриміли вибухи, повідомлялось про атаку понад 30 безпілотників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 20:35:47