Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Погрожують депортацією. У РФ планують мобілізувати мігрантів з Центральної Азії

Фото: Генштаб ЗСУ

Аби відновити свої сили через колосальні втрати, та аби знизити рівень напруги у суспільстві у Росії почали тиснути на мігрантів з країн Центральної Азії та вимагати від них участі у війні проти України погрожуючи депортацією. 

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву. 

Російська влада йде двома шляхами: 

Перший – через військкомати, це стосується мігрантів, які стали новоспеченими власниками російського паспорта. Практично відразу після отримання паспорта вони отримують повістку і вже під час спілкування з комісаром отримують погрози, що їх позбавлять громадянства, якщо ті не уникатимуть мобілізації. 

Другий – стосується тих, хто ще не отримав паспорт. Їм обіцяють отримання  громадянство в найкоротші терміни, якщо ті підуть до лав ЗС РФ. Водночас якщо ті відмовляють – погроза депортації. 

– Одна з причин такого рішення – це невдоволення сімей російських військовослужбовців щодо затримок виплат за загиблих, – йдеться у повідомленні. 

У ЦНС зазначають, мобілізація мігрантів покликана заспокоїти етнічних росіян щодо нових хвиль мобілізації. Таким чином Кремль продовжує стратегію використання, в якості гарматного м’яса, мешканців бідних регіонів та менш забезпечних людей на противагу москвичів.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-23 17:00:21