Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Парламент Хорватії визнав Голодомор геноцидом українського народу

У середу, 28 червня, парламент Хорватії ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

– Вдячний Хорватії за це історичне голосування. Світ ніколи не змириться зі злочинами Кремля – ні минулими, ні сучасними, – наголосив глава держави.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже подякував парламенту Хорватії за “історичне рішення” та вшанування пам’яті жертв Голодомору.

– До листопада 2022 року 15 країн визнали Голодомор геноцидом українського народу. Відтоді приєдналося ще 12. Я дякую їм за те, що почули наші прохання, і запрошую інших приєднатися. Визнання вшановує жертв і застерігає майбутні покоління запобігати геноциду, – написав Кулеба у Twitter.

Після початку повномасштабної війни розгляд питання про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу активізувався у низці країн.

За цей час відповідні рішення ухвалили парламенти Великої Британії, Словенії, Бельгії, Ірландії, Румунії, Молдови, Чехії, Німеччини, Ісландії, Франції, Болгарії, Люксембургу, Хорватії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-28 16:56:01