Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Опановувати винищувачі F-16 будуть молоді пілоти: деталі

Фото: Факти ICTV

До Великої Британії та Королівства Швеція вилетіли українські пілоти зі Збройних сил України 2016 та 2023 років випуску, щоб почати опановувати американські багатоцільові винищувачі F-16.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

– Я прийняв рішення, щоб у Велику Британію на навчання полетіли пілоти випуску цього року. Що стосується Швеції, туди поїхали молоді пілоти 2016 року з достатнім бойовим досвідом, система підготовки досить гнучка, інструктори тестують кожного пілота, на що він здатен, – зазначив він.

Командувач каже, що українські льотчики пройшли відповідні тести, серед яких два пілоти продемонстрували спроможність опанувати літаки F-16 за 4 місяці, а не за 32, як було заявлено раніше.

Заяві Миколи Олещука передувало інтерв’ю міністра оборони України Олексія Резнікова від 19 серпня, в якому він підтвердив, що пілоти ЗСУ, а також інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16.

Ба більше, під час офіційного візиту до Швеції президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єром-міністром Королівства заявив, що наразі українські пілоти також почали ознайомче навчання на шведських літаках Gripen.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-19 22:24:17