Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олександра Пономарьова відправлено під варту на два місяці за співпрацю з РФ

Народного депутата України Олександра Пономарьова від забороненої партії Опозиційна платформа – За життя було відправлено на два місяці під варту без права внесення застави.

Про це у вівторок, 25 липня, повідомив Офіс генерального прокурора України.

Відповідне рішення ухвалили судді Печерського районного суду Києва, після того, як 24 липня нардеп Пономарьов отримав підозру за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) КК України.

Тепер українському парламентарію загрожує до 15 років в’язниці.

Як заявили в ОГПУ, слідство встановило, що під час широкомасштабної російської агресії Олександр Пономарьов, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, співпрацював з окупантами та відвідував окупований Крим і Росію.

– Перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста, – йдеться у повідомленні ОГПУ.

Ба більше, під час своєї співпраці з державою-агресором нардеп перереєстрував підконтрольні йому підприємства за законодавством РФ і відкрив рахунки в місцевих філіях російських банків, які разом із вторгненням принесли окупанти. Крім того, за даними слідства, Пономарьовим було організовано виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну Києву територію, після чого з української столиці продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Також українські правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності народного депутата на користь держави-агресора.

Цьому передувало отримання Пономарьовим повідомлення про підозру в держзраді від СБУ та ДБР 24 липня 2023 року.

Довідково. Олександр Пономарьов втретє має мандат народного депутата.

Журналісти проєкту Схеми раніше дізналися про те, що Пономарьов має громадянство РФ. Нардеп же у відповідь на ці заяви говорив, що паспорт був ще з часів Радянського Союзу, тож думав, що він нібито анулювався.

Фото: ОПЗЖ

Джерело: Офіс генпрокурора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 18:37:29