Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Не тільки для малюків: Судокрем піклується про шкіру дорослих

Спекотне літо у розпалі. Попрілості та поверхневе запалення шкіри  можуть порушувати її цілісність та викликати дискомфорт. Зволожуючі креми та пластирі не завжди допомагають. Тому в домашній аптечці має бути засіб, який не тільки піклується, але і лікує шкіру.

Судокрем – не тільки для малюків.

Судокрем – може бути відомий мамам, як помічник у боротьбі з пелюшковим дерматитом. Насправді, Судокрем може також застосовуватися і дорослими.

Безумовно, шкіра малюків і дорослих відрізняється. Шкіра малюка дуже тендітна та більш схильна до виникнення подразнень. Проте у спекотний період року, шкіра дорослих через фактори агресивного середовища, такі як, тертя та надмірне зволоження також схильна  до появи дерматологічних проблем.

Судокрем стане у нагоді, бо компоненти цього засобу володіють такими ефектами як:

  • створення захисного бар’єру від подразників;
  • антисептична та в’яжуча дія;
  • поверхневе знеболення.

Кому стане в нагоді Судокрем?

Найчастіше люди стикаються з проблемами шкіри в теплу пору року. Спека підвищує вірогідність виникнення попрілостей, запалення, лущення, свербіжу і навіть неглибоких ранок, наприклад, від босоніжок чи шльопанців.

Зазвичай проблеми з’являються:

  • у природних складках тіла, де шкіра постійно перебуває під дією тертя;
  • у ділянках з обмеженим доступом повітря;
  • у ділянках з підвищеним потовиділенням: під пахвами, сідниці, у паху, ступні, на шиї.

Кому з дорослих Судокрем може стати у нагоді:

  • Людям із зайвою вагою, які схильні до попрілостей в складках шкіри.
  • Людям, які довгий час проводять у лежачому положенні і схильні до виникнення пролежнів (післяопераційні стани, тривале лікування переломів і тд.).
  • Людям, які схильні до утворення натертостей від взуття.

Важливо звертати увагу на проблемні ділянки шкіри для груп з підвищеним фактором ризику, адже з настанням теплої пори року банальні попрілості можуть ускладнюватися вторинними інфекціями – бактеріальними і/або грибковими.

Судокрем може стати у нагоді, бо компоненти цього засобу мають протизапальну та противогрибкову дії, які допомагають усувати подразнення та пришвидшити загоєння шкіри.

Судокрем широко застосовують при лікуванні пролежнів, попрілостей, пелюшкового дерматиту, незначних термічних опіків, екземи, акне, а також при відмороженні І ступеню.

Який же склад Судокрему

Досвід застосування Судокрему налічує понад 90 років. Формула препарату не змінювалась з 1931 року.

Судокрем – засіб, який можна застосовувати майже на будь-яких ділянках шкіри. Слід уникати лише його потрапляння на слизові оболонки та в очі.

судокрем

 

До складу засобу входять такі компоненти як:

  • Цинку оксид. Чинить антисептичну, в’яжучу, протизапальну дії. При нанесенні на шкіру знімає подразнення та заживляє незначні опіки, неглибокі рани.
  • Бензиловий спирт. Має місцеву анестезуючу дію з дезінфікуючими властивостями.
  • Бензил бензоат має антисептичну дію.
  • Бензил цинамат має антибактеріальну та протигрибкову дії.

Як діє Судокрем?

Основний елемент Судокрему – цинку оксид – при нашкірному застосуванні потрапляє в організм у незначній мірі. Це перевага з точки зору безпеки препарату2-3. Судокрем доцільно застосовувати для лікування попрілостей, неглибоких ран та пролежневих виразок.

Судокрем у лікуванні пролежнів

Особливо вразливим питанням для шкіри є пролежні. Ця проблема стосується  малорухомих або зовсім не рухомих людей, що втратили можливість пересуватися внаслідок хвороби, перенесених операцій або тяжких травм.

Пролежні або пролежневі виразки виникають у ділянках шкіри, що зазнають тривалого тиску. Шкіра у таких ділянка починає руйнуватися внаслідок недостатнього кровопостачання.

судокрем

Пролежні – це дуже болючі ураження. Щоб запобігти появі пролежнів необхідно часто змінювати положення тіла або використовувати спеціальне обладнання.

Судокрем застосовується для лікування пролежнів. Він допомагає загоїти шкіру, а також знеболити уражені ділянки, що надзвичайно важливо для хворого.

За рахунок показань до застосування препарату, Судокрему може знайтися місце у кожній домашній аптечці.

  1. Інструкція для медичного застосування лікарського засобу Судокрем®
  2. Kim KB and et.// Risk assessment of zinc oxide, a cosmetic ingredient uses as a UV filter of sunscreens./ J Toxicol Environ Health B Crit Rev. 2017;20(3):155-182- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28509652
  3. Leite-Silva VR et al/ Human skin penetration and local effects of topical nano zinc oxide after occlusion and barrier impairment/ Eur J Pharrm Biopharm. 2016

№ SUD-UA-00148 дійсний до 28.07.2025. Реклама лікарського засобу Судокрем®(РП МОЗ України № UA/4451/01/01 від 24.06.2016 р.). Перед застосуванням лікарського засобу обов’язково ознайомтесь з інструкцією для медичного застосування та проконсультуйтеся з лікарем. Протипоказання та можливі побічні ефекти наведені в інструкції для медичного застосування лікарського засобу. Відпускається в аптеках та їх структурних підрозділах без рецепту. Зберігати в недоступному для дітей місці. Контакти: ТОВ “Тева Україна”, 02152, м. Київ, просп. П. Тичини, 1-В, поверх 9; 0-800-502-284. www.teva.ua

судокрем

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-23 15:25:55