Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Не розстріл та не сталінізм: Зеленський запропонував прирівняти корупцію у війну до держзради

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський запропонує Верховній Раді прирівняти корупцію у воєнний час до державної зради, відповідний законопроєкт буде направлено найближчого тижня.

Про це він сказав в інтерв’ю Наталі Мосейчук.

– Якщо є якісь докази – нещадно карати, саджати. Вирок повинен бути суд, вироком не може бути вулиця. Інакше ми не будемо ні в ЄС, ні в НАТО, ніякої перемоги України не буде. Перемога одна, пріоритет перемоги – наша земля, але другою частиною буде перемога внутрішня над корупцією…

Що стосується прирівняння корупції до держзради на військовий час, я думаю, що це буде дуже серйозний інструмент, щоб навіть не думали. Але це не розстріл, це не сталінізм. Це якщо є докази, людина повинна бути за гратами, – говорить голова держави.

За його словами, відповідний законопроект буде направлено найближчого тижня.

– Є фундаментальні рішення, на них звертаю увагу. Наприклад, корупція. Я поставив завдання законодавству. Законодавцю України буде запропоновано мої пропозиції щодо прирівнювання корупції до державної зради у воєнний час. Але ж я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві. Але на воєнний час, я думаю, це допоможе, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-27 19:16:44