Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Необхідно для збиття дронів РФ: концерн Rheinmetall передасть ЗСУ нові боєприпаси для Gepard

Машинобудівний та зброєбудівний концерн Rheinmetall вже найближчим часом має передати Збройним силам України 35-міліметрові боєприпаси для зенітних танків Gepard, які постачає Німеччина.

За даними видання Bild, Rheinmetall передасть ЗСУ близько 300 тис. зенітних снарядів, з яких орієнтовно 40 тис. планують надати протягом 2023 року.

У виданні зазначають, для розв’язання проблеми гострої нестачі боєприпасів компанія Rheinmetall встановила нову виробничу лінію на своєму заводі в Унтерлюсі (Нижня Саксонія) за кілька місяців. Зазвичай цей процес може займати роки.

За інформацією з матеріалу, українським військовим доводиться робити лише по п’ять залпів через нестачу боєприпасів. Проте зазвичай за одну чергу гармати Gepard вистрілюють до 20 снарядів.

Відомо, що в уряду Німеччини не вистачає запасів боєприпасів, необхідних Україні для захисту та збиття російських дронів. Нині не залишилося документації на управління Gepard, оскільки зенітні самохідні установки датуються 1980-ми роками.

Інженери вигадали новий шлях для використання Gepard. Зокрема, вони переробили наявні 35-міліметрові боєприпаси, призначені для бортового озброєння БМП, щоб використовувати в зенітних установках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-22 22:31:14