Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Наслідки затоплення: інфекціоніст попереджає про небезпеку холери

Інфекціоніст Ольга Голубовська в коментарі українському інформагентству УНН розповіла про те, що можливими наслідками підриву Каховської ГЕС можуть стати спалахи різних інфекційних захворювань.

За словами інфекціоніста, йде підмивання вигрібних ям, руйнування інфраструктури. А вода є універсальним чинником поширення деяких хвороб. Насамперед – це досить велика кишкова група: сальмонельоз, вірусний гепатит, черевний тиф тощо.

– У більш віддалені терміни може бути і лептоспіроз, збільшення захворювань, що передаються через укуси москітів, наприклад лихоманка західного Нілу, інфекції шкірних покривів. Але найнебезпечніше – це холера, – розповіла Ольга Голубовська.

За словами науковиці, суттєво може ускладнити ситуацію з можливою епідемією зруйнована інфраструктура: одна річ, коли виникає якийсь спалах захворювання, але інфраструктура вся збережена, інша, коли під час такої катастрофи виникають проблеми з логістикою, з доставкою препаратів тощо.

– Ці проблеми прогнозовані. Я впевнена, що на місцях про це думають. Мені вчора телефонували колеги з тих регіонів і сказали, що поки що в них усе є, вони готуються, – повідомила Голубовська.

Мешканцям не тільки прибережних населених пунктів, а й усім українцям, докторка медичних наук радить ретельно слідкувати за якістю вживаної води, дотримуватися елементарних правил гігієни.

Лікар-епідеміолог Людмила Мухарська пояснила Фактам ICTV, чого можна очікувати, до чого готуватися, з якими викликами доведеться стикатися у зв’язку з підривом Каховської ГЕС.

Фото: Даніїл Слиж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-08 10:50:57

     
❗️    ЗБІР НА ПРИЧІП     ❗️
🙏зібрано 69100 грн.🙏
10 грн. теж донат!!!
Продовжуємо збір !!!
🙏🙏🙏Відкриваємо збір на причіп , фаркоп та набір інструментів для хлопців з 15 батальону 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговськогоз , які боронили наш Ніжин , а зараз в гарячій точці…🔥
В скрутну хвилину вони були поряд з нами , і самі скромні по запитам , ніколи лишнього не просять !
Тож просимо допомоги закрити збір ! Ціль 85000 грн.
5168745125837630