Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Народні методи від комарів – як позбутися комарів в приміщенні

Літні дні – прекрасна пора, та якщо ви захотіли дізнатися про засоби боротьби від комарів, то вам її уже встигли зіпсувати надокучливі комахи. Проте це не трагедія, бо методів боротьби є де кілька, щоб кожен зміг підібрати щось для себе. 

Саме тому Факти Life зібрали найдоступніші народні засоби від комарів у приміщенні. 

Народні засоби від комарів

  • Полин, пирій і валеріана

Жменю будь-якої з цих рослин слід закип’ятити й настояти у закритому вигляді протягом години. Далі розчин проціджуємо і наливаємо у розприскувач. Запах цих рослин – гарний спосіб від комарів, але й специфічний для людей, тому вирішуйте самостійно. До того ж, якщо у вас є котик, то готуйтеся до бурхливої ночі для бідного створіння. 

Цей спосіб щонайменше має приємніший аромат, аніж попередній. Розвести 1 столову ложку ваніліну у склянці води та залишити на ніч біля себе. Якщо ваніліну немає, можна спробувати корицю. Запах цієї спеції комарі теж не люблять. 

Ще один народний спосіб боротьби з комарами – настоянка з гвоздики. 10 суцвіть потрібно залити окропом і дати настоятися, а потім можете обприскати приміщення або протерти цим відваром поверхні. Також можна взяти половинку лимона, увіткнути в неї 10 гвоздик і залишити у кімнаті. Цитрусові запахи також комарам не до душі. 

Ще один засіб від комарів із приємним ароматом – ефірні олії лаванди, евкаліпту, чайного дерева, базиліку, цитронели. 5-10 крапель олії на ваш вибір змішайте у склянці води, змочіть вату цим розчином і розкладіть по квартирі. Другий варіант – можна бризнути цим засобом на свічку, камін чи розігріту сковорідку. Також цей засіб від комарів може допомогти й на вулиці, адже ви можете намастити відкриті ділянки тіла – тоді комахи вам точно не страшні. 

Дивно, та соєвий соус – непоганий засіб від комарів, зокрема у приміщенні. Його варто  налити на тарілочку і поставити, наприклад, біля ліжка. Якщо додати котячу м’яту чи лаванду у пропорціях два до одного, це лише посилить засіб.

Також комарі не люблять запаху тютюну й часнику, але використовувати такі методи у приміщеннях – не найкраща ідея. Тому обирайте ароматніші способи боротьби проти комарів, щоби ці комахи не зіпсували вам теплі літні дні. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-26 21:09:05