Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Найкращий чай для зниження холестерину та контролю високого тиску — експерт

Дослідник чаю, хімік Тім Бонд у коментарі популярному британському онлайн-виданню назвав три види чаю, які знижують рівень холестерину і контролюють високий кров’яний тиск.

– Дієта відіграє ключову роль у контролі рівня холестерину та артеріального тиску, і було доведено, що вживання певних чаїв особливо корисне, – зазначив експерт.

За його словами, звести до мінімуму фатальні ризики для здоров’я допоможуть такі гарячі напої.

1. Чорний чай пропонує більше, ніж приємний смак і насичений кофеїн. Він містить рослинні сполуки, зокрема теарубігіни і теафлавіни, які, як було доведено, знижують кров’яний тиск.

За словами Бонда, вченими також доведено, що чорний чай відкриває калієві канали в клітинах нашого організму. Ця дія змушує кровоносні судини розслабитися і знизити кров’яний тиск.

Випиваючи від трьох до чотирьох чашок на день, ви зможете знизити як рівень холестерину, так і кров’яний тиск.

2. Зелений чай знижує кров’яний тиск меншою мірою, ніж чорний, і робить це за рахунок вмісту в ньому антиоксидантних катехінів, які впливають на кровоносні судини через канали іонів калію, що спричиняє розширення судин.

Дослідження показали, що зелений чай (від п’яти до шести чашок на день) знижує кров’яний тиск приблизно на два міліметри ртутного стовпа.

Якщо ви не в курсі, міліметри ртутного стовпа (мм рт. ст.) описують одиницю вимірювання рівня артеріального тиску.

3. Чай каркаде. Трав’яні настої гібіскуса можуть як допомогти поліпшити кров’яний тиск, так і запобігти його розвитку.

За словами Бонда, мета-аналіз 22 досліджень, проведений консультативною групою з чаю, засвідчив, що від двох до трьох чашок чаю каркаде на день можуть знизити і допомогти запобігти стрибкам кров’яного тиску.

Експерт додав, що раніше було доведено, що зелений чай і чай з каркаде також знижують рівень поганого і підвищують рівень хорошого холестерину.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-09 11:08:01