Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Маляр про удар Іскандером по Чернігову

Фото: Офіс генпрокурора

Російський ракетний теракт у Чернігові переслідував не лише ціль в атаці по цивільних жителях міста, але й завдати емоційного та символічного удару по Україні.

Про це у своєму Telegram-каналі написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

– Росіяни воюють дуже емоційно. Вони не просто цілять в цивільні об‘єкти, а вишукують ті, які найбільш символічні чи вразливі для нас. Росіянам дошкуляє все успішне, що в нас є, – пояснила вона.

Маляр нагадала, що це не вперше, коли ворог б’є ракетами саме по тих об‘єктах, про які до цього була “дуже позитивна публічна інформація”.

– Звісно, вони і без публічності знають де який об‘єкт розташований, але для них важлива емоційна складова. Влучити якомога болючіше. Було і таке, коли заходи проводили без публічного оголошення і висвітлення, але туди все одно прилітало. Саме в момент проведення заходу, – нагадала заступниця міністра оборони.

За словами Ганни Маляр, під час російсько-української війни публічні заходи на території України – це завжди ризик і лотерея, незалежно від того оприлюднена про них інформація, чи ні.

– Під час війни це ризик обох сторін – організаторів і відвідувачів (або їх законних представників, якщо ми про дітей говоримо). Так, сьогодні нема безпечного місця в Україні. Надійно лише в укритті. Тому кожен повинен навчитись враховувати цей фактор в усьому, що ми робимо і де буваємо, – пояснила вона.

Нагадаємо, зранку 19 серпня Росія завдала ракетного удару по центру Чернігова. На місці удару проходив публічний захід, де знаходились сотні містян та гостей Чернігова.

Наразі відомо про сім загиблих осіб та понад 100 постраждалих. Серед загиблих і поранених є діти.

Детальніше про атаку Росії по Чернігову – читайте в матеріалі на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-19 17:42:23