Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кримська платформа 2023 – Молдова підтримує Україну

Фото: Офіс президента

Молдова підтримує встановлення міжнародного спеціального трибуналу над Путіним, а робота щодо збору неспростовних доказів російських злочинів має прискоритися. 

Таку заяву зробив прем’єр-міністр Молдови Доріан Речан під час виступу на третьому саміті Кримської платформи у Києві. 

– Робота щодо збору неспростовних доказів російських злочинів має прискоритися, і вона є невіддільною для відновлення сили міжнародного права в Україні та у всьому світі. У цьому відношенні я хочу заново повторити: Молдова підтримує встановлення міжнародного спеціального трибуналу щодо розслідування воєнних злочинів в Україні. Усі ці дії мають відбуватися разом із відбудовою України, – сказав прем’єр. 

Він зазначив, що Молдова готова взяти участь у відбудові верховенства міжнародного права та підтримці України.

Також Речан зазначив, що його країна продовжує приймати українських біженців і забезпечила освітню систему, щоб надати відповідні послуги родинам та підтримку, щоб вони почувалися як удома, наскільки це можливо.  

– На місці України могла бути Молдова. Ми це знаємо, тому що ми вже пережили спеціальні операції Росії у Придністров’ї. Ми повністю підтримуємо президента Зеленського та його формулу миру, – наголосив прем’єр-міністр Молдови.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда на третьому саміті Кримської платформи заявив, що Польща не приймає окупацію Росією українських територій.

Цілісність України є важливою для безпеки, як для балтійського регіону, так і країн ЄС, а також є питанням глобальної безпекової архітектури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-23 17:04:26